Otvaranje poglavlja do kraja godine

Premijer Aleksandar Vučić sastao se sa predsedavajućim Odbora za inostrane poslove Evropskog parlamenta Elmarom Brokom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.10.2014.

17:33

Default images

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Brok je pohvalio napredak u evropskim integracijama Srbije dok je Vučić izrazio očekivanje da će Srbija do kraja godine otvoriti poglavlja 32 i 35 u pregovorima sa EU.

Vučić je Broku rekao da je Srbija u poslednjih pet meseci ostvarila značajan napredak usvajanjem reformskih zakona, kao i da je Vlada Srbije najavila sprovođenje mera fiskalne konsolidacije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

On je takođe, istakao značaj donošenja paketa medijskih zakona, koji su u potpunosti usklađeni sa evropskim zakonodavstvom i pozitivno ocenjeni od strane Evropske komisije.

Premijer Vučić je, kako se navodi u saopštenju, izrazio očekivanje da će Srbija do kraja godine otvoriti pregovaračka poglavlja 32 i 35, a već početkom naredne godine i poglavlja 23 i 24.

Predsedavajući Elmar Brok je ocenio da je Srbija ostvarila veliki napredak u procesu evropskih integracija, što je naišlo na izuzetno pozitivan prijem u međunarodnoj zajednici.

Sagovornici su se saglasili u oceni da proces evropskih integracija nije jednostavan posao i da, iako na samom početku ne može da pokaže vidljive efekte, zapravo dugoročno obezbeđuje privredni rast i bolju budućnost za građane Srbije, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: