U dve eksplozije poginulo 30 dece

Najmanje 39 ljudi, među kojima je 30 dece, poginulo je danas u dve odvojene eksplozije automobila-bombe u centralnom sirijskom gradu Homsu.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

17:17

Default images

Do eksplozija je došlo ispred osnovne škole u delu Homsa pod kontrolom državnih vlasti, gde većinu čini manjinska religijska grupacija alaviti, kojoj pripada i porodica sirijskog predsednika Bašara Asada, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Čini se da su na meti terorista danas bila baš deca, budući da je do prve eksplozije došlo u trenutku kad su učenici napuštali školu, a do druge kad su odrasli odnosili tela dece poginule u prvom napadu.

Guverner Homsa Talal Barazi je današnje napade nazvao "terorističkim aktima i očajničkim pokušajem da se ugroze školska deca".

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za današnje eksplozije, ali su sirijski pobunjenici, koji se bore protiv snaga predsednika Asada, često vršili takve napade otkad je u toj zemlji započeo građanski rat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: