Odnosi u koaliciji nisu narušeni

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić rekao je danas da odnosi u vladajućoj koaliciji nisu narušeni.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

16:59

Default images

"Da li ste videli danas da je narušen odnos i da Skupština i skupštinska većina ne funkcioniše?", uzvratio je Babić na pitanje novinara da li je danas u radu parlamenta primetio da odnosi među koalicionim partnerima ne funkcionišu.

Prethodnih dana funkcioner SNS Aleksandar Jovičić rekao je da u Srbiji nema napretka "dok su okoreli kriminalci (predsednik Socijalističke partije Srbije) Ivica Dačić i Branko Ružić u vladi" i da je Ružić "ulizica tajkuna", te da je to njegov lični stav.

Funkcioner SPS Branko Ružić rekao je ranije da su nastupi Jovičića "lični stav mladića iz SNS civilizovanog vokabulara" koji će epilog dobiti na sudu, ali da takav istup ne može da naruši funkcionisanje vlade.

Povodom negodovanja opozicije što na dnevni red sednice danas nisu stavljeni njeni predlozi zakona, Babić je novinarima kazao da je SNS uvek za razgovor, ali da na skupštinskom kolegijumu pred početak sednice niko nije pokrenuo pitanje, niti teme zakona koje je predložila opozicija.

On je kazao da je u prošlom skupštinskom sazivu u kojem je SNS takođe bila vladajuća većina, prihvaćeno nekoliko zakona koje je predložila opozicija, za razliku od vremena kada je SNS kao opozicija predložio zakon o javnim nabavkama koji tadašnja vladajuća koalicija na čelu sa Demokratskom strankom (DS) nije htela da razmatra.

Babić je naveo da tada vladajuća većina nije htela da razmatra predlog SNS iako je, kako je kazao, tadašnji važeći zakon o javnim nabavkama bio izvor velike korupcije i zla u državi.

Poslanici opozicije, iz DS i Nove stranke, negodovali su danas što vladajuća većina u Skupštini Srbije nije prihvatila da se njihovi predlozi zakona uvrste u dnevni red sednice.

DS je tražio da se na dnevni red stavi "Zojin zakon" o lečenju dece s retkim bolestima, i izmene Krivičnog zakonika koje bi omogućile da ne zastare slučajevi krađa beba iz porodilišta.

DS je tražio i da se u dnevni red uvrsti izveštaj zaštitnika građana o pravima deteta, a tražio je i formiranje anketnog odbora koji bi utvrdio da li je postojala nečija odgovornost za ljudske žrtve tokom majskih poplava u Srbiji.

Nova stranka tražila je da se na dnevni red sednice stave izmene Zakona o visokom obrazovanju kojima je ta stranka predožila uvođenje
pojma "akademske čestitosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

13 h

Podeli: