Jahjaga sa liderima partija

Dan pred nastavak konstituivne sednice Skupštine Kosova, kosovska presednica Atifete Jahjaga danas je pozvala na razgovor lidere parlamentarnih partija.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

16:40

Default images

Prvo se sastala sa liderom DPK Hašimom Tačijem.

Ona se potom sastala sa koalicionim blokom koji čine Demokratski savez Kosova (DSK)-Alijansa za budućnost Kosova (DSK) - Inicijativa za Kosovo (IK) i Samoopredeljenje koji su joj, kako je rekao lider DSK Isa Mustafa, još jednom preneli svoje stavove.

"Mi verujemo da se rešenje može se naći u Skupštini i zamolili smo presednicu Kosova da postane deo ovog rešenja. Sutra se održava sednica skupštine nema odlaganja", rekao je Mustafa, a prenose prištinski mediji.

Predsedavajuća Skupštine Kosova, najstarija poslanica Flora Brovina je rekla ranije danas da ni sutra u nastavku konstituivne sednice skupštine neće biti debate niti diskusije jer, kako je istakla, "ja sam samo predsednik parlamenta i pravilnik o radu ne dozvoljava da se drži debata dok se ne izaberu organi skupštine", prenosi "Ekspres".

Koalicioni Blok DSK-ABK-IK i Samoopredeljenje traži debatu u skupštini, jer kako je rekao kandidat za premijera ovog opozicionog bloka Ramuš Haradinaj, "čudno je da se već tri i više meseca o političkom čvoru govori svugde, na ulicu, u restoranima kao i u svim javnim mestima i medijima a ne daje nam se da diskutujemo u najpozvanijem mestu kao što je skupština".

"Ovo je okupiranje institucija od strane DPK Tačija i njegovog klana. Nećemo čekati u nedogled jer koalicioni blok ima rešenje i ima parlamentarnu većinu", rekao je Haradinaj, najavljujuci da koalicioni blok ima zakonske i ustavne metode kako izaći iz ove situacije, prenose prištinski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: