NATO: Stotine ruskih vojnika u UKR

Stotine ruskih vojnika, uključujući i specijalne jedinice, i dalje se nalazi na istoku Ukrajine, izjavio je danas portparol NATO Džej Janzen.

Izvor: Beta

Utorak, 30.09.2014.

17:28

Default images

"Od početka primirja bilo je značajnog povlačenja ruskih konvencionalnih snaga iz Ukrajine. Međutim, stotine ruskih snaga uključujući specijalne jedinice, i dalje je u Ukrajini", rekao je Janzen agenciji Frans pres.

Rusija i dalje demantuje da se njeni vojnici bore na strani proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, gde je od 5. septembra na snazi primirje, ali se ono krši.

"Nismo konstatovali nastavak smanjenja ruskih borbenih snaga u Ukrajini u poslednjih nedelju dana", rekao je Janzen, navodeći da je 20.000 ruskih vojnika i dalje stacionirano u Rusiji "uz granicu sa istokom Ukrajine".

NATO od jula iznosi takvu procenu. Alijansa je krajem avgusta saopštila da se više od 1.000 ruskih vojnika bori na istoku Ukrajine i objavila satelitske snimke ruskih jedinica koje deluju na ukrajinskoj teritoriji.

Američki general Filip Bridlav je potom 20. septembra konstatovao "znatno smanjenje" ruskih snaga u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: