Maji Gojković 35.000 din. za stan

Administrativni odbor i odborio predsednici parlamenta Maji Gojković isplatu mesečne naknade za zakup stana u Beogradu u iznosu od 35.000 dinara.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

15:47

Default images

Odbor je, takođe, predložio Skupštini Srbije da konstatuje prestanak mandata dva poslanika Srpske napredne stranke (SNS) .

Odbor je predložio da parlament konstatuje prestanak mandata poslanicima SNS Draženu Jariću i Mariji Stevanović, koji su podneli ostavke zbog, kako su naveli, političke odluke SNS i njenog predsednika Aleksandra Vučića da članovi te stranke ne mogu istovremeno obavljati više funkcija.

Predsednici parlamenta Maji Gojković, koja živi u Novom Sadu, odobrena je mesečna nakanada od 35.000 dinara za zakup stana u Beogradu.

Predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić iz SNS kazao je da se predsednica parlamenta, koja je i poslanica SNS, odlučila na taj korak zbog smanjenja troškova njenog dolaska na sednicu, s obzirom da su do sada vozač i članovi njenog obezbedjenja koji joj po zakonu pripadaju ostajali tokom noći u Novom Sadu i za to su im sledovale dnevnice.

"Zahvalan sam joj na ovakvom koraku. To će biti efikasnije i ekonomičnije i za parlament i za državu", kazao je Babić.

Član odbora iz Socijalističke partije Srbije (SPS) Milisav Petronijević rekao je da funkcioneri Vlade Srbije koji žive van Beograda imaju pravo na službeni stan, a da bi to isto pravo trebalo da ima i predsednik parlamenta kao visoki funkcioner.

"Čudno je da državni sekretari u ministarstvima imaju pravo na službeni stan, a predsednik Skupštine Srbije nema", naveo je Petronijević.

Zoran Babić je kazao da je predsednica parlamenta Maja Gojković prva medju jednakima i da ne želi da koristi ništa drugo od onoga što je omogućeno i drugim poslanicima.

Administrativni odbor je na sednici dao pozitivno mišljenje na zahtev poslanika Nove Srbije Dragana Jovanovića da uz poslaničku funkciju istovremeno obavlja i funkciju predsednika Skupštine opštine Topola, što je omogućeno i zakonom.

Član odbora iz SPS Milisav Petronijević pitao je zašto odbor razmatra taj zahtev ako nije sporan i ako istovremeno obavljanje te dve funkcije nije sukob interesa, a član odbora iz Jedinstvene Srbije Petar Petrović kazao je da o tom zahtevu odbor ne treba da odlučuje.

Članica odbora iz SNS Katarina Rakić kazala je da je taj zahtev deo procedure bez obzira što po zakonu nije ništa sporno i navela da je svojevremeno protiv jednog poslanika SNS Agencija za borbu protiv korupcije podnela prekršajnu prijavu jer nije tražio i dostavio mišljenje Administrativnog odbora za obavljanje druge funkcije koju mu je zakon inače omogućavao.

Predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić kazao je da svaki zahtev koji stigne u odbor mora da stavi na dnevni red i složio se sa
Katarinom Rakić da je u konkretom slučaju to deo procedure.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: