Ilić sa vojskom sanira Tekiju

Ministar bez portfelja za vanredne situacije Velimir Ilić boravi u Tekiji kod Kladova gde u saradnji sa pripadnicima Vojske Srbije radi na saniranju štete.

Izvor: Beta

Utorak, 30.09.2014.

15:10

Default images

U saopštenju se navodi da je Ilić u ponedeljak, 29. septembra održao sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave, Vojske Srbije, Hidroelektrane "Djerdap" i Nacionalnog parka "Djerdap", na kome je dogovoreno da se nadležne institucije uključe u projekat uredjenja bujičnih voda i izgradnje pregrada za zadržavanje nanosa koji je ugrozio Tekiju.

Dodaje se da su učesnici sastanka usaglasili plan i dinamiku pošumljavanja oštećenog dela terena usled poplava na području opštine Kladovo i da su prihvatili da finansijski učestvuju u izradi i realizaciji projekata u oblasti preventivnog delovanja.

"Tokom prethodnih dana sačinjen je spisak vlasnika i katastarskih parcela predvidjenih za eksproprijaciju, koje se nalaze na trasi rasteretnog kanala u Grabovičkom polju", piše u saopštenju.

Kako se navodi, ministar je obezbedio 100 sušača za poplavljene kuće, dok je opštinska Komisija za procenu štete u Kladovu sačinila spisak kuća koje su planirane za hitnu sanaciju, kuća koje su predvidjene za rušenje, kao i spisak bele tehnike koju će Vlada Srbije obezbediti za ukupno 94 domaćinstva.

"Planirano je da konačan spisak broja kuća sa procenom stepena oštećenosti na teritoriji opštine Kladovo bude završen tokom dana", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: