Beograd dobio dve mobilne česme

U centru Beograda, u Knez Mihailovoj ulici i na Slaviji puštene su u rad dve mobilne javne česme sa pijaćom vodom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.09.2014.

14:37

Default images

Kako su naveli nadležni, one su praktičnije i jeftinije rešenje od dosadašnjeg angažovanja auto-cisterni tokom dana sa visokim temperaturama.

Za projekat instalacija, kao i određivanje mesta gde će česme biti postavljene, dato je u nadležnost JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Te česme mogu da se premeste sa jedne lokacije na drugu, što je navedeno njihova velika prednost.

Česme, koje su urađene po ugledu na mobilne česme koje postoje u velikim gradovima Evrope, biće postavljene uglavnom u centru Beograda, tokom letnjih meseci, a neće raditi zimi. Model česmi koje su postavljene u Beogradu, identičan je onima koje se postavljaju u Beču.

Gradska sekretarka za komunalno-stambene poslove Nina Jandrić rekla je da su mobilne česme dosta praktičnije, funkcionalnije i jeftinije rešenje u odnosu na cisterne koje su do sada postavljane.

"Česme su i estetski lepše i funkcionalnije, a građani mogu lakše da priđu i popiju vodu", rekla je Jandrić i dodala da se time nastavlja inicijativa i ideja gradonačelnika Siniše Malog da se život građana učini lepšim.

Jandrić je dodala da će česme biti postavljene dok voda ne počne da mrzne, a onda će ponovo biti instalirane u užem centru grada, na proleće ili leto.

Ona je podsetila da Sekretarijat vodi računa o održavanju česmi i fontana na 10 gradskih opština, a trenutno postoji oko 140 česmi i 40 fontana o kojima vode računa.

Direktor Beogradskog vodovoda Svetozar Veselinović naveo je da se slične česme mogu videti u Beču i Berlinu.

Kako je objasnio, česme su povezane za vodovodnom mrežom, a najavio je i mogućnost da sledeće sezone budu postavljene još dve, tri mobilne česme, između ostalog i na Zelenom vencu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: