"Istražiti masovne grobnice u UKR"

Međunarodna zajednica treba da sprovede nepristrasnu istragu o neonacističkim zločinima kod Donjecka, rekla je ruska poslanica Parlamentarnoj skupštini SE.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.09.2014.

13:57

Default images

"Od suštinskog značaja je obezbeđivanje zaštite žrtava neonacista kao i sprovođenje nepristrasne, a ako bude potrebno i međunarodne, istrage zločina koji imaju karakter neonacizma", rekla je Kazakova, prenela je agencija Itar Tas.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope, koja je najstarija međunarodna parlamentarna skupština, ne može da ostane ravnodušna prema nedavno otkrivenoj masovoj grobnici u ukrajisnkom Donjeckom regionu, istakla je ruska poslanica.

Masovnu grobnicu otkrile su milicije samoodbrane 23. septembra na području rudnika Komunar, 35 kilometara severoistočno od Donjecka.

Forenzičari su zaključili da su ljudi upucani u glavu iz neposredne blizine.

To područje ranije je kontrolisala ukrajinska vojska.

U jednoj od iskopanih grobnica bilo je 40 civilnih žrtava, dok su u drugim dvema pronađena tela zarobljenih pripadnika milicija i ukrajinskih vojnika, rekao je prošle sedmice premijer samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: