Novi nemiri i hapšenja u Fergusonu

Mesec dana nakon ubistva afroameričkog tinejdžera Majkla Brauna, građani Fergusona ponovo su počeli sa protestima, a kako CNN prenosi, osmoro lica je uhapšeno.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

11:46

Default images

Građani su u avgustu organizovali nekoliko mirnih protesta jer je ubistvo počinio beli policajac, nakon što je Braun uhvaćen u krađi.

Prošle nedelje stanovnici Fergusona i okolnih mesta u saveznoj državi Misuri su ponovo počeli da se okupljaju na mestu ubistva.

Kako CNN javlja na ulici se nalazilo oko 150 ljudi koji su počeli da bacaju kamenje i flaše na lokalnu policijsku stanicu i njene zaposlene. Nije bilo povređenih, a njih osmoro je odvedeno na saslušanje.

Nedavno je jedan policajac ranjen u ruku nakon manje prepirke,a za osumnjičenim se još uvek traga. Međutim lokalne vlasti smatraju da to ne bi trebalo povezivati sa ubistvom Brauna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: