Lončar o Fondu za lečenje dece

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da očekuje da će Fond za lečenje dece u inostranstvu ubrzo početi sa radom, čim se završe sve zakonske procedure.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.09.2014.

12:48

Default images

"Saslušali smo sva mišljenja, predloge i sada to stavljamo u zakonske okvire, kako bi kad Fond krene sa radom, a ubrzo treba da počne, bilo što manje nedoumica i da što više pomažemo deci kojoj je to neophodno", rekao je Lončar.

On je naglasio da kostur fonda već postoji i da će u njegov rad biti uključena udruženja roditelja, mediji, stručnjaci, zakonodavstvo, kao i da su se javile prve firme koje žele da pomognu rad fonda.

"Javile su se i neke farmaceutske kompanije koje su spremne da pomognu i ulože novac u fond. Nadam se da će odziv biti dobar", rekao je Lončar.

Ministar kaže da je najvažbnije da se završe zakonodavne procedure - kontrolni mehanizmi fonda, jer je najvažnije da rad fonda bude transparentan i da se vidi gde je svaki dinar otišao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: