Još jedan snimak otetog Britanca

Islamska država je objavila i treći snimak zarobljenog Džona Kantlija, u kojem on kritikuje spoljnu politiku američkog predsednika Baraka Obame.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

10:45

Default images

Kako se u snimku ni u jednom trenutku ne pominju napadi njegove države Velike Britanije na uporišta džihadista veruje se da je materijal snimljen mnogo ranije od datuma objave.

Snimak traje pet minuta, objavljen je u ponedeljak uveče, a u njemu se Kantli otvoreno obraća Obami komentarišući njegovu izjavu od 10. septembra u kojoj je on objavio da kreće u sukob sa Islamskom državom.

Očigledno pod prisilom, Britanac je govorio i o pobunjeničkoj vojsci Sirije, definišući je kao nedisciplinovanu, koruptivnu i slabo učinkovitu borbenu snagu i istakao da je beskorisno da Zapad naoružava takvu vojsku.

U prvom snimku Kantli u narandžastom kombinezonu je rekao da ga je britanska vlada napustila i da planira da otkrije istinu o džihadistima koji su zauzeli velike delove teritorije Iraka i Sirije, dok je u drugom naveo da Zapad nije zapravo svestan snage Islamske države.

Džihadisti Islamske države su ubili trojicu talaca, dvojicu Amerikanaca i Britanca, a snimke odrubljivanja glava su postavili na internet. ID je, podsetimo, objavila video-snimak pogubljenja dvojice američkih novinara Džejmsa Folija i Stivena Sotlofa,

U narednom snimku džihadisti su zapretili da će sledeća njihova žrtva biti Britanac Alan Hening, da bi nekoliko dana potom objavljen i snimak njegovog pogubljenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: