Obama: Ne tolerišemo pretnje

Barak Obama obećao da će SAD nastaviti borbu protiv džihadista Islamske države nakon što su prvi američki vazdušni udari pogodili militantne grupe u Siriji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.09.2014.

17:15

Default images

Američki predsednik je takođe obećao da će nastojati da izgradi što je moguće širu međunarodnu podršku za tu borbu.

"Svakom ko namerava da naudi Americi ili Amerikancima mora da bude jasno da nećemo tolerisati utočište za teroriste koji prete našem narodu", rekao je Obama u Beloj kući uoči polaska za Njujork.

On je dodao da snaga koalicije s više od 40 zemalja, uključujući pet arapskih zemalja koje učestvuju u današnjim vazdušnim udarima, pokazuje da borba protiv takvih ekstremista nije samo američka.

"Amerika je ponosna što stoji rame uz rame sa ovim državama u ime naše zajedničke bezbednosti", rekao je on, prenosi Rojters.

SAD su s nekoliko arapskih saveznika izvele rano jutros prve vazdušne napade na teritoriji Sirije, usmrtivši veći broj boraca Islamske države i pripadnika odvojene grupe povezane s Al-Kaidom i otvorivši nov front protiv militantnih aktivista pridruživanjem trogodišnjem građanskom ratu u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: