Oduzeta imovina Putinovog partnera

Italijanske vlasti zaplenile imovinu vrednu 30 miliona evra koja pripada kompanijama pod kontrolom bliskog saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

14:55

Default images

On se našao na meti sankcija EU i SAD, saopštio je danas zvaničnik italijanske finansijske policije.

Arkadija Rotenberga, inače Putinovog partnera u džudou, Brisel i Vašington su u julu stavili na listu osoba pogođenim sankcijama Moskvi zbog rata u istočnoj Ukrajini.

Italijanski zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je policija zaplenila imovinu kompanije "Aurora 31" sa sedištem u Rimu koju kontroliše Rotenbeg preko jedne firme sa Kipra.

Medju nekretninama koje su se našle na meti finansijske policije nalazi se stan u Kaljariju na Sardiniji, kao i više vila na tom ostrvu, jedna vila u Tarkiniji kod Rima i hotel u centru Rima. Takodje zaplenjena je i jedna vila u direktnom vlasništvu Rotenberga, navodi Rojters.

Prema navodima američkog minsitarstva finansija, Rotenberg i njegov brat Boris imali su poslovne ugovore vredne sedam miliona dolara
za Zimske olimpijske igre u Sočiju, kao i druge vredne ugovore sa Gaspromom.

U kancelariji kompanije "Aurora 31" nisu odgovarali na pozive Rojtersa, a recepcioner pomenutog hotela u Rimu rekao je da se posao odvija normalno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: