Putin NATO-u nije mogao da da Krim

Američki reditelj Oliver Stoun stao je u odbranu Vladimira Putina navodeći da ruski predsednik u ukrajinskoj krizi brani "ključne geopolitičke interese Rusije".

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

14:46

Default images

Takođe, dodao je da Putin NATO-u nije mogao da prepusti Krim.

"Veliki broj Amerikanaca ne razume da Putin u ukrajinskoj krizi brani ključne geopolitičke interese Rusije. NATO se udvarao Ukrajini da bi Rusiji oduzeo flotu u Sevastopolju. Rusija to nije mogla da dopusti", rekao je američki reditelj.

On je kazao da "razume" zbog čega Putin "nije mogao da prepusti Krim".

Kriza u Ukrajini, rekao je Stoun, rezultat je strategije NATO-a, koji pokušava da se približi ruskim granicama. Dodao je da je to u neskladu s garancijama koje je Vašington dao nekadašnjem predsedniku bivšeg Sovjetskog saveza Mihailu Gorbačovu.

Oliver Stoun nedavno je završio seriju pod nazivom "The Untold History of the United States" (Neispričana istorija SAD), o tamnim epizodama američke istorije. Sada je koproducent dokumentarnog filma o Ukrajini, u kojem bi trebalo da intervjuiše i Vladimira Putina.

Sledeći film Olivera Stouna biće posvećen saradniku američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Edvardu Snoudenu. Proslavljeni reditelj nedavno je nedvosmisleno pohvalio Rusiju, jer je dala politički azil bivšem američkom agentu, dodavši da je time pokazala da postoji alternativa svetu koji "kontrolišu SAD".

Stoun je pružio otvorenu podršku i osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu, bivšem venecuelanskom predsednilku Ugu Čavesu, kao i kubanskom lideru Fidelu Kastru.

Američki reditelj je krajem jula optužio američke vlasti za to da su svojevoljno i bez dokaza optužile Rusiju za rušenje aviona u Ukrajini, kada je poginulo svih 298 putnika i članova posete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: