Privedeni Avganistanci bez isprava

Smederevska policija pronašla je na auto-putu između Niša i Beograda trinaestoro državljana Avganistana bez putnih isprava, saopšteno je danas.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

14:41

Default images

U saopštenju se navodi da su oni pronađeni kod Velike Plane, preko puta motela "Lozovička česma", a među njima je i petoro dece od dve do sedam godina i četvoro maloletnika od 14 do 17 godina.

"Oni su nakon privođenja u smederevsku policijsku stanicu inspektorima Odseka za strance i suzbijanje ilegalnih migracija priznali da su državljani Avganistana, da su u Srbiju ušli Makedonije van graničnog prelaza i da su putovali pešice i auto-stopom", rekao je agenciji Beta portparol policije Saša Nikolić.

Nakon što su svi stranci rekli da žele azil u Srbiji, izdate su im potvrde i upućeni su u Centar za azilante u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: