Ortopedi sutra odlučuju o Andreji

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj organizovan je stručni konzilijum dečjih ortopeda koji sutra treba da se izjasne o daljem lečenju Andreje Stevanović

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

13:40

Default images

Podsetimo, ova devojčica iz Niša je rođena bez potkoleničnih kosti.

"Konzilijum je pregledao pacijenta i kompletnu dokumentaciju. Reč je o komplikovanoj anomaliji i pacijent je više puta operisan. Oni će dati zvanične stavove sutra u pisanoj formi", rekao je novinarima direktor Tiršove Zoran Radojičić.

Narodni poslanik i član odbora za zdravlje i porodicu Dušan Milisavljevic podneo je zahtev Ministarstvu zdravlja za hitno organizovanje strucnog konzilijuma dečjih ortopeda Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Na njegov predlog Ministarstvo zdravlja formiralo je vanredni stručni konzilijum u Tiršovoj koji treba da se izjasni da li je lečenje Andreje moguće u zemlji, jer je dete rođeno bez obe potkolenice i dosadašnje lečenje u zemlji nije bilo uspešno.

Sedmogodišnja Andreja Stevanović iz Niša boluje od izuzetno retke bolesti, a za njenu operaciju u Rusiji potrebno je više od 20.000 evra, o čemu je B92 izveštavao. Prilog o devojčici pogledajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: