Opozicija se okuplja u petak u KG

Lideri opozicionih stranaka razgovaraće u petak u Kragujevcu o okupljanju opozicije, izjavio je danas portparol Liberalnodemokratske partije Jovan Najdenov.

Izvor: Beta

Utorak, 23.09.2014.

12:07

Default images

Najdenov je agenciji Beta rekao da je lidere opozicije na sastanak pozvao predsednik Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović.

"Razgovaraće se o okupljanju opozicije, politici koja bi trebalo da se sprovodi kako bi opozicija bila ozbiljna i uverljiva alternativa vlasti. Nadamo se da ćemo na sastanku izvući nove zaključke na osnovu kojih ćemo moći dalje da nastupamo", rekao je Najdenov.

Zajedno za Srbiju prihvata poziv na razgovor opozicije

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Dušan Petrović izjavio je danas da će prihvatiti poziv za razgovore o objedinjavanju opozicije i naglasio je da važno postići
saglasnost o suštinski novoj politici, a ne to ko je inicijator okupljanja i kakva je forma razgovora.

"Gradjani od nas očekuju da predstavimo alternativni plan a ne da se ujedinjujemo u kritici jer od toga niko nema koristi. Potreban nam je konsenzus o strategiji novog privrednog razvoja i reformi javnog sektora koja će doneti bolji život za sve gradjane, a ne dalje stezanje kaiša", navedeno je u saopštenju Dušana Petrovića.

On je poručio da je zadatak opozicije da lične sujete ostavi po strani i učini sve da usaglasi novu politiku koja će dati odgovore za izuzetno teške ekonomske i političke izazove sa kojima se Srbija suočava.

Petrović smatra da će ukoliko u tome uspe opozicija veoma brzo postati ozbiljna alternativa postojećoj vlasti.

"Verujem i da je ovo pravi trenutak da zajedno iniciramo ustavne promene koje će omogućiti regionalizaciju i funkcionalniju državu na svim nivoima vlasti. Ustav mora biti u funkciji bolje budućnosti a ne kočničar razvoja", kazao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: