Apel supruge otetog Britanca

Supruga britanskog humanitarnog radnika Alana Heninga, kog su oteli pripadnici ekstremističke Islamske države, apelovala je na otmičare da joj oslobode supruga.

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

22:18

Default images

U saopštenju, objavljenom preko britanskog Forin ofisa, supruga Barbara Hening je navela da je pokušavala da komunicira sa Islamskom državom i da je poslala "neke veoma važne poruke", ali da joj niko nije odgovorio.

Hening (47), koji je u Britaniji radio kao taksista, otet je u decembru prošle godine u Siriji.

"Alan je miroljubiv, nesebičan čovek koji je napustio porodicu i posao da bi vozio konvoj u Siriju sa muslimanskim kolegama i prijateljima da bi pomogao ljudima", navela je Barbara Hening, preneo je BBC.

Ona je istakla da se moli da ljudi koji drže Alana odgovore na njenu poruku i kontaktiraju je pre nego što bude prekasno.

"Kada budu čuli ovu poruku, preklinjem ljude iz Islamske države da se zagledaju u srca i oslobode mog supruga Alana Heninga", navela je Barbara Hening.

Poznati ideolog džihada Abu Mohamed al-Makdisi pozvao je juče Islamsku državu da Heninga, ističući da islam zabranjuje da se povređuju nemuslimani koji rade za humanitarne agencije.

Islamska država je ranije objavila video-snimak pogubljenja dvojice američkih novinara Džejmsa Folija i Stivena Sotlofa, i zapretila da bi u znak osvete zbog američke i vojne akcije protiv njih sledeća žrtva mogao biti Hening.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: