Kraj duplim funkcijama naprednjaka?

Rok koji je naprednjacima dalo rukovodstvo stranke da se odreknu jedne od više funkcija je istekao.

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

18:53

Default images

Još nije poznato da li će oni koji su se oglušili na naredbu Glavnog odbora biti izbačeni iz stranke, kao što je najavljivano.

Gradonačelnik Niša više nije u Savetu Medicinskog fakulteta pošto je vrh SNS objavio kraj duplim funkcijama u toj stranci. Da li su sve njegove kolege u Nišu učinile isto, predsednik gradskog odbora SNS još ne zna.

“U ovom trenutku ja slabo imam informacije o ostavkama”, kaže Zoran Perišić.

Poruku koju je poslao Glavni odbor, međutim, ne vide svi članovi isto. Da li sme da se zadrži samo jedna fotelja ili samo jedna plata, još uvek je dilema za poslanika i predsednika skupštine niške opštine Pantelej.

Oni koji zadrže duple funkcije će, prema najavi iz stranke, momentalno izbačeni iz SNS-a.

Pored Dejana Đurđevića, ime koje se najčešće vezivalo za gomilanje funkcija u vladajućoj stranci je poslanika Aleksandra Martinovića. Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije on se odrekao fotelja u odborima Galenike i Agencije za privatizaciju tako da ostaje na čelu skupštine opštine Ruma i u klupi republičkog parlamenta.

Nakon naprednjaka, odustajanje od duplih funkcija najavljeno je i iz rukovodstva socijalista.

Inicijativa za okončanje višedecenijske prakse duplih fotelja u srpskoj politici još jedan je test kredibilnosti za vladajuću garnituru, smatra politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Inače, Ustavni sud je još u julu 2011 potvrdio da obavljanje dve ili više javnih funkcija nije u skladu sa najvišim pravnim aktom zemlje. ali o izuzetcima odlučije Agencija za borbu protiv korupcije.

Opširnije u videoprilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: