Kineski razarač usidren u Iranu

Kineski razarač usidrio se u južnoj iranskoj luci Bandar Abas, što je prva takva vojna poseta kineske mornarice Iranu, prenela je iranska državna televizija.

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

18:14

Default images

Četvorodnevna poseta delegacije kineske vojne mornarice, koja je počela juče, ima za cilj razmenu iskustava dve mornarice u oblasti spasavanja iz mora i pružanja pomoći.

"Poslednjeg dana posete i uoči odlaska iz Irana, kineski ratni brodovi izvešće zajedničku vojnu vežbu, u skladu sa uzajamnom saradnjom i razmenom pomorskih i tehničkih iskustava", precizirali su iranski vojni zvaničnici.

Kineski razarač usidren je u pratnji logističkog broda, a oba su na putu ka Adenskom zalivu, u okviru međunarodne misije borbe protiv pirata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: