Vulin: Neophodni izbori u Vojvodini

Pokret socijalista smatra da su izbori u Vojvodini neophodni i da su oni jedino rešenje za situaciju u severnoj srpskoj pokrajini.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.09.2014.

16:36

Default images

"Samo je jedno rešenje i samo je jedna ideja, a to su izbori u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini", izjavio je lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u obraćanju na Izbornoj skupštini za pokrajinske organe te stranke.

Vulin je naveo da se krenulo sa velikom idejom da u Srbiji može biti bolje, poštenije, da Srbija "bude majka i baš nikome maćeha, Srbija u kojoj je AP Vojvodina i nikako drugačije, i u kojoj nema delova koji je razdvajaju".

"Promenila se Srbija nabolje, a promeniće se i njena Autonomna Pokrajina Vojvodina", rekao je Vulin.

On je podvukao da aktuelna pokrajinska vlast stalno traži da se nešto menja - Ustav i sve drugo, ali da "samo sebe neće da menja".

"Zašto ne izađete na izbore", upitao je Vulin aktuelnu pokrajinsku vlast.

"Za sve imaju razloge i opravdanja, samo ne kažu kada će na izbore i da veruju u to što govore", istakao je Vulin.

On je ponovio da Pokret socijalista smatra da su jedino pravo rešenje, a takođe i jedina ideja koja ih vodi, pokrajinski izbori, te rekao i da su mogli kao i njihovi prethodnici i da bi to bilo lako, da nastave da vladaju, a da neko drugi na kraju ponese teret loših odluka.

"Ali mi to ne radimo, jer niko nema prava da prodaje budućnost naše dece", rekao je Vulin.

Kako je dodao, ono što se mora uraditi - mora se uraditi, ali "ne smemo da pojedemo budućnost naše dece".

Prema njegovim rečima, oni Srbiji iznose istinu, a istina je da su zatekli zapuštenu, opljačkanu, uništenu privredu, plate i penzije koje država ne može da izdrži, ali i da je istina da će Srbija razumeti ono što sada rade, jer je to zalog za budućnost zemlje.

Između ostalog, on je rekao i da Srbija poštuje evropske prijatelje, ali da nikada neće uvesti sankcije Rusiji i istovremeno se zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću što je u stanju da vodi politiku koja zemlju ne zavađa sa zapadom, ne vodi u sukobe i konfortacije i čuva svakog njenog prijatelja.

Potpredsednik SNS Nikola Selaković je istakao da nema ništa vrednije od zaštite ljudi i čoveka, za šta se vredi boriti.

"Zaboravilo se koliko je bitan i važan čovek, dok se nisu okupili oni čiji je glavni zadatak zaštita ljudi. To je i napredno i socijalistički", rekao je Selaković.

On je dodao da je teško naći dobrog i pravog prijatelja i da je srećan što SNS takvog prijatelja ima u Pokretu socijalista i naveo da u Vojvodini uzurpacija vlasti doživljava vrhunac i vlast vodi računa samo o sebi, više nego o čoveku, njegovom novčaniku i potrebama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: