Pajtić o opoziciji, medijima, LGBT

Predsednik DS Bojan Pajtić je u intervjuu Istinomeru rekao da je ta stranka spremna na razgovore o saradnji sa proevropskom opozicijom.

Izvor: ds.org.rs

Nedelja, 21.09.2014.

14:47

Default images

Takođe je ocenio da u Srbiji ima malo medija koji bi se mogli nazvati objektivnim i slobodnim, zbog čega DS ne može da ispuni svoju obavezu prema javnosti i da predoči kakvo je stanje u državi.

“Čak smo devedesetih godina imali medije koji su nesporno bili objektivni i na kojima ste kao opozicija mogli da kažete nešto. Sada nemamo tu priliku i zato imamo obavezu da u neposrednom kontaktu sa ljudima objasnimo u kakvom se stanju Srbija nalazi i koja je naša vizija rešavanja problema“, istakao je Pajtić.

Lider DS je rekao da ne razume pisanja kako je LDP tražila od svog lidera Čedomira Jovanovića da prekine razgovore sa njim, Borisom Tadićem i Veroljubom Stevanovićem.

“Mi se nismo ni videli, ni razgovarali, pa ne može da se prekine nešto što ne postoji“, rekao je Pajtić.

Govoreći o sednici Skupštine AP Vojvodine, Pajtić je rekao da će u utorak videti da Pokrajinska vlada uživa uverljivu većinu i da su neosnovane priče o padu Vlade.

“Videće se da 2,5 godine ponavljam istu tezu, uprkos svim navijanjima i potrebama da jedna stranka apsolutno dominira svim institucijama“, naveo je Pajtić.

Dodao je da ne zna da li će zbog obaveza moći da prisustvuje Paradi ponosa 28. septembra, ali je istakao da je DS podržala Prajd jer je to pitanje ustavne slobode okupljanja građana.

“Predstavnici LGBT zajednice imaju isto pravo okupljanja kao i svi drugi“, zaključio je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: