Dva kandidata za lidera DSS

Sanda Rašković Ivić i Miloš Aligrudić biće od sledeće nedelje i zvanično promovisani kao kandidati za novog predsednika DSS, pišu Novosti.

Izvor: B92

Subota, 20.09.2014.

22:39

Default images

Izborna skupština stranke je 4. oktobra.

Opštinski odbori u ponedeljak zvanično su počeli da se opredeljuju između dvoje učesnika trke, a izvesno je da će oboje kandidata za Koštuničinog naslednika dobiti neophodnu podršku najmanje 10 filijala.

Glavni odbor, koji će organizaciono da započne pripreme za izbornu skupštinu biće održan sutra.

Za sada, Sanda Rašković Ivić ima prednost u Vojvodini i Beogradu, a i ceo kosovski odbor je stao na njenu stranu. Aligrudić vodi u istočnoj i južnoj Srbiji, a procene su da će pobediti kandidat koji odnese prevagu u centralnom delu zemlje.

Od visokih funkcionera, Sandu Rašković Ivić su podržali predsednik pokrajinskog odbora Vojvodine Milenko Jovanov, prvi čovek kosovskog DSS Marko Jakšić, bivši poslanik Miroslav Petković, nekadašnji visoki funkcioner Dušan Proroković, Milica Radović...

Iza Aligrudića je stao Izvršni odbor stranke na čelu sa Milovanom Miloševićem, kao i doajeni DSS i potpredsednici Dragan Jočić i Slobodan Samardžić...

Aleksandar Popović, vršilac dužnosti predsednika stranke, još se javno nije opredelio između kandidata, kao ni šef beogradskog odbora Andreja Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: