Tusk evakuisan zbog torbe

Novoimenovanog predsednika Evropskog saveta, odlazećeg poljskog premijera Donalda Tuska evakuisali su hitno zbog torbe koju je zaboravio jedan od prevodilaca.

Izvor: Beta

Petak, 19.09.2014.

22:08

Default images

Tus je evakuisan večeras zajedno sa zvanicama sa svečanog otvaranja Šekspirovskog teatra u Gdanjsku.

Biro za zaštitu poljskih funkcionera hitno je evakuisao Tuska i naredio u sred svečanosti da svi napuste zgradu kada je primećena jedna napuštena torba za koju se nije znalo čija je.

U novu zgradu pozorišta pozvani su vatrogasci, pirotehničari sa robotom i policajci sa specijalno obučenim psima ali napokon se na poziv preko razglasa javio vlasnik, jedan od prevodilaca koji je torbu zaboravio.

"Za sve je kriv Donald Tusk. Premijer je izašao na scenu i dva puta izgovorio ime Makbet, a to se prema starom engleskom pozorišnom sujeverju ne sme ako se ne igra u predstavi", našalio se direktor Šekspirovskog teatra u Gdanjsku Ježi Lim dok su čekali da im policija dozvoli da se vrate u zgradu.

Uzbuna oko zaboravljene torbe trajala je oko sat i po, ali nije ugrozila večerašnje svečano otvaranje za građane Gdanjska i širu javnost i održava se prema planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: