Rusi: London pritiskao Škote

Ruski posmatrači smatraju da je London izvršio veliki pritisak na Škote za vreme referenduma o nezavisnosti 18. septembra.

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

19:29

Default images

"Prema onome što su nam rekli naši posmatrači na glasačkim mestima, tokom prebrojavanja bilo je više glasova za nezavisnost. Škoti su se našli pod velikim pritiskom a pristalice ostanka u Ujedinjenom kraljevstvu su pribegli svim mogućim smicalicama", rekao je šef Udruženja za zaštitu izbornih prava "Građanska kontrola" Georgij Fjodorov.

Član Odbora za inostrane poslova Saveta federacije Igor Morozov, rekao je da je na rezultate referenduma u mnogome uticala "propaganda Vestminstera".

"Možemo da vidimo da su, izuzev u Glazgovu, pristalice nezavisnosti ostale u manjini. Smatram da je propaganda odigrala veliku ulogu u tome i da su tome doprinele izjave partijskih lidera što je imalo uticaja po glasanje", rekao je Morozov.

Britanski list "Gardijan" preneo je izjavu akreditovanog posmatrača na referendumu Igora Borisova, da glasanje nije ispunilo osnovne međunarodne standarde i da su se posmatrači žalili da je prebrojavanje glasova vršeno u prevelikim prostorijama i da je procedura bila veoma narušena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: