"Nekoliko godina za problem vrtića"

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će problem nedostatka mesta u beogradskim obdaništima biti rešen u naredne dve, tri godine.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.09.2014.

19:04

Default images

Članica Gradskog veća Tanja Popović navela je da u beogradskim vrtićima nedostaje oko 5.000 mesta, te da se nada da će taj problem trajno biti rešen u naredne dve, tri godine kako ne bi bilo lista čekanja.

Vesić je objasnio da je identifikovano koliko mesta u vrtićima nedostaje na svakoj opštini, a taj problem će biti rešen izgradnjom objekata ili renoviranjem i adaptacijom postojećih.

"Blizu smo da rešimo problem na Starom gradu gde se obnavlja jedan stariji vrtić, koji se oko 20 godina ne koristi na taj način, a time bi Stari grad doveli dotle da više nema liste čekanja", rekao je Vesić i dodao da je i situacija na Vračaru blizu rešenja.

Prema njegovim rečima, nadležni će u narednom periodu rešavati navedene probleme od opštine do opštine, kako bi u jednom trenutku rekli da više ni jedno dete u Beogradu neće čekati na vrtić.

"To nam je cilj", podvukao je gradski menadžer.

Kada je reč o renoviranom vrtiću "Ciciban", Vesić je rekao da je Skupština grada izdvojila 35 miliona dinara za njegovu obnovu, a to je nastavak akcije u okviru koje se renoviranju postojeći vrtići i grade novi.

On je najavio da će na opštini Voždovac, u naselju Stepa Stepanović, u naredniih mesec dana biti otvoren vrtić koji će moći da primi 270 mališana, a u tom delu grada će biti obnovljen i deo predškolske ustanove za još 60 mališana.

Kako je dodao, u planu je otvaranje vrtića u Stublinama kod Obrenovca, koji je završen, ali se trenutno oprema.

"Nastavljamo sa obnavljanjem vrtića. Ovo je nešto što nas čini ponosnim i srce nam je ispunjeno kada vidimo da se nešto u šta je grad uložio novac vrati na ovaj način, a kada se vrati dečijim osmesima ne postoji ništa lepše i draže od toga", zaključio je Vesić.

Objekat u kome je smešten vrtić "Ciciban" izgrađen je 1950. godine za potrebe Doma zdravlja, ali je u kasnijem periodu adaptiran u vrtić. Od prenamene objekt u njega nije značajnije ulagano.

Objekat je površine oko 550 kvadratnih metara i prima 120 mališana. Na svečanom otvaranju renoviranog vrtića mališani su izveli predstavu, a program je vodio Peđolino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: