"Tahiri skreće pažnju s ubistva"

Gradonačelnik Mitrovice Goran Rakić pozvao potpredsednicu vlade Kosova Editu Tahiri da se uzdrži od komentara zbivanja u Mitrovici i na administrativnoj liniji.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

14:40

Default images

"Zatraživši od premijera Srbije Aleksandra Vučića da rastumači njegova upozorenja iz baze Merdare da žandarmerija više nikoga neće upozoravati, Tahirijeva želi da skrene pažnju sa ubistva srpskog žandarma, zbog čega je premijer Srbije posetio kopnenu zonu bezbednosti", naveo je Rakić u pisajnoj izjavi.

Rakić je dodao da Edita Tahiri želi da "skrene pažnju sa činjenice" da se jedino na Kosovu i Metohiji u ilegalnu seču drva ide sa kalašnjikovima i automatskim oružjem, zaostalim iz sukoba od pre 15 godina.

"Nije li to dovoljan razlog da se Tahirijeva uzdrži od reagovanja, ili joj treba podsećanje na činjenicu da su drvoseče ilegalno prešle administrativnu liniju, i to još naoružani", naveo je Rakić.

Rakić je istakao da Vučić nije mislio na slobodu kretanja, nego na ilegalne prelaske, i dodao da Edita Tahiri to zna, ali želi da skrene pažnju sa očitih propusta kosovskih organa bezbednosti na administrativnoj liniji i da težište problema prebaci na Beograd.

"Shvatam da je postojeća kosovska vlada odlazeća i da Edita Tahiri prilično gubi politički kompas, ali i kada reaguje trebalo bi prvo da konsultuje svoje kolege iz vlade, koji su, poput Bajrama Redžepija, ocenili legitimnim odluke Beograda da pošalje pojačanje policijskim i vojninm snagama u kopnenoj zoni bezbednosti, a ne da odstupa od njih i da o vladi Hašima Tačija nudi sliku raštimovanog orkestra", naveo je Rakić.

Ocenio je da najave Edite Tahiri da će buldožerima ukloniti žardinjere sa sadnicama i zeleni pojas na glavnom mostu na Ibru, takodje govore o putu kojim ona korača.

"Gradjani Severne Kosovske Mitrovice to neće dozvoliti, a mi kao njihovi predstavnici ćemo ih u otporu podržati. To je borba za njihovu egzistenciju i oni su svesni da bi takav scenario proizveo neprilike i incidente", naveo je Rakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: