Srbija posvećeni član Saveta Evrope

Srbija je posvećeni član Saveta Evrope, pre svega u primarnoj oblasti njegovog delovanja - zaštiti ljudskih prava i sloboda, izjavila je Jadranka Joksimović.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

14:06

Default images

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa šeficom misije Saveta Evrope u Beogradu Antje Rotemund i tom prilikom istakla da je Srbija posvećeni član Saveta Evrope, ne samo u pogledu učešća političkih i državnih delegacija u radu stalnih organa Saveta, već pre svega u zaštiti ljudskih prava i sloboda.

Joksimovićeva je, kako je saopšteno posle sastanka, ocenila da je saradnja sa Savetom Evrope od izuzetnog značaja za ostvarivanje napretka u procesu evropskih integracija, ali i da je ova saradnja iznad svega važna za unapređenje položaja građana, što se posebno odnosi na osetljive kategorije društva.

"To su razlozi kojima smo se rukovodili kada smo od Saveta Evrope tražili da kroz konkretne projekte pomogne u nastojanjima vlade da se unapredi stepen ostvarivanja ljudskih prava u našoj zemlji", rekla je Joksimović.

Rotemund je naglasila da će i po njenom odlasku iz Srbije Savet Evrope ostati otvoren za stručnu podršku Srbiji u brojnim oblastima svog rada.

Prema njenim rečima, kao što je Srbija aktivan član Saveta Evrope, tako i Savet Evrope ostaje prisutan u Srbiji u oblastima unapređenja ustavnog okvira, reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije i sprečavanja svih oblika diskriminacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: