Koha: Berlinu bitan samo dijalog

Berlin se neće uplitati u formiranju novih kosovskih institucija, ali insistira na nastavku dialoga sa Srbijom i formiranju Specijalnog Suda, piše Koha Ditore.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

09:42

Default images

Bilo ko da formira vladu Kosova trebalo bi da nastavi dialog sa Srbijom i da funkcionalizuje Specijalni Sud, je poruka Brisela. Od Beograda se zahteva da se distancira od Moskve, da se više približi Briselu i da se priprema za "priznavanje ili nesto slicno tome" nezavisnog Kosova, pise dnevnik.

Berlin nema nista protiv da deo vlade bude i Samoopredeljenje, ako promeni pristup dijalogu sa Srbijom. Nakon susreta nemačkih zvanicnika sa predstavnicima Samoopredelenja ocenjeno je da se takva promena ne može očekivati od Albin Kurtija. " Lično ne vidim šansu da se sada to može desiti", rekao je za "Koha Ditore" dobro obavesteni izvor iz Berlina.

Bilo kako bilo za Berlin je sve ovo jedan proces i prošlonedeljna konferencija više je bila simbolična sa ciljem slanja poruke regionu u vremenu kada je pažnja sveta okrenuta u pravcu Ukrajine, Sirije i Iraka, zaključuje "Koha Ditore".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: