AI:Džihadisti vrše etničko čišćenje

Međunarodna organizacija Amnesti internešnel optužila je džihadiste Islamske države za "sistematsko etničko čišćenje" u severnom Iraku.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

09:08

Default images

"Masakri i otmice koje sprovodi Islamska država su zastrašujući novi dokazi da se talas etničkog čišćenja protiv manjina širi severnim Irakom", rekla je predstavnik Amnestija Donatela Rovera, prenela je agencija AFP.

Amnesti je optužio islamiste za "ratni zločin, uključujući masovna ubistva i otmice".

Ujedinjene nacije saopštile su u ponedeljak da je više od 1.420 ljudi ubijeno u avgustu, a da je 1.370 ranjeno u Iraku.

Ti podaci ne uključuju provinciju Anbar, zapadno od Bagdada, jer je otežana provera podataka pošto iračka vlada nema kontrolu u tom području.

Ekstremistička grupa Islamska država kontroliše ogromno područje severoistoka Sirije kao i veliku teritoriju Iraka, a njihova vlast praćena je brutalnim ubistvima, navela je francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: