Ban: Rat nije rešenje za Ukrajinu

Ban Ki Mun upozorio zapadne sile da ne postoji vojno rešenje za ukrajinsku krizu, pošto je Ukrajina optužila Rusiju za pokretanje velikog rata na istoku zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

08:20

Default images

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) je rekao da je veoma zabrinut zbog dešavanja u Ukrajini i želi da se izbegne dalje pogoršavanje "veoma haotične i opasne situacije na terenu", prenela je agencija AFP.

"Znam da Evropska unija (EU), Amerikanci i većina zapadnih zemalja razgovaraju veoma ozbiljno medju sobom kako da reše ovaj problem. Ono što je važno u ovom trenutku jeste da oni treba da znaju da ne postoji vojno rešenje u tome. Trebalo bi da postoji dijalog za političko rešenje, to je opravdaniji način", naglasio je Ban u razgovoru s novinarima tokom posete Novom Zelandu.

Ban je reagovao na tripartitne razgovore u Minsku o eskalaciji krize u Ukrajini, koji su juče počeli, iza zatvorenih vrata, u beloruskoj prestonici uz prisustvo predstavnika Ukrajine, Rusije, OEBS-a i proruskih snaga sa ukrajinskog istoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: