"Sankcije Rusima antidemokratske"

Predsednik ruske Državne dume Sergej Nariškin rekao je u Parizu da su sankcije nametnute ruskim pojedincima "apsurdne i antidemokratske".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.09.2014.

18:02

Default images

Prema njegovim rečima, sankcije uvedene ruskim korporacijama, pojedincima i sektorima predstavljaju "ćorsokak", preneo je Itar-Tas.

Komentarišući sankcije protiv pojedinaca, Nariškin je rekao da je to "apsurdna i antidemokratska mera koja se kosi sa evropskom demokratskom tradicijom".

"Ta mera je apsurdna zato što, s jedne strane, mnogi zapadni političari kažu da je nemoguće pronaći rešenje za ukrajinsku krizu bez Rusije, dok s druge strane nameću ograničenja za kontakte s ruskim političarima i parlamentarcima", istakao je predsednik ruske Državne dume.

Nariškin, koji boravi u dvodnevnoj poseti francuskoj prestonici, učestvovaće na zasedanju Predsedničkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) i sastaće se s predsednicom PS SE An Braser, navodi ruska agencija.

"I ja se nalazim na listi sankcionisanih, ali me je pozvala međunarodna organizacija - Parlamentarna skupština Saveta Evrope - da održim otvoreni dijalog u nadi da će se postići veće uzajamno razumevanje", rekao je Nariškin, izrazivši nadu da će rezultat uslediti.

Predsednica PS SE An Braser izrazila je u petak zabrinutost povodom informacija o eskalaciji sukoba na istoku Ukrajine i posledica po Rusiju i Ukrajinu, dve države članice Saveta Evrope, navedeno je na sajtu PS SE.

Ona je najavila da će se sastati s Nariškinom, kao i sa šefovima političkih grupa PS SE, s kojima će razgovarati o zabrinjavajućem razvoju situacije, a naročito o informacijama vezanim za direktnu intervenciju ruske vojske.

Braser je, takođe, najavila da će stupiti u kontakt i s predsednikom ukrajinskog parlamenta Aleksandrom Turčinovim kako bi stekla jasniju sliku o razvoju događaja u regionu, navedeno je na sajtu PS SE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: