Dodik: Sud za egzekuciju nad Srbima

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da su Sud i Tužilaštvo BiH fomirani da bi vršili nepravdu i egzekuciju nad Srbima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

17:19

Default images

On je naglasio da te dve pravosudne institucije nisu mesto gde se deli pravda.

"Ove institucije to pokazuju od kako su formirane", poručio je entitetski predsednik komentarišući jutrošnja hapšenja osumnjičenih za ratne zločine na području Doboja i Teslića.

Dodik je dodao da je vidljivo da nisu procesuirana lica odgovorna za zločine počinjene nad Srbima, navodeći kao primer područje Brčkog, gde je u jednom selu ubijeno 80 Srba, a osobe koje su počinile taj zločin rade u institucijama distrikta, prenosi Radio-televizija Republike Srpske pozivajući se na Srnu.

Po nalogu Tužilaštva BiH rano jutros na području Doboja i Teslića sprovedena je akcija u kojoj je više desetina pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsilo 13 osoba, osumnjičenih za ratne zločne počinjene 1992. godine nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na tom području.

Boračka organizacija Republike Srpske osudila je hapšenje demobilisanih boraca VRS, ističući da to još jednom pokazuje svu brutalnost po kojoj rade SIPA i Tužilaštvo BiH.

"Hapšenje pokazuje da se ove institucije ne trude da u svom radu imalo drže do ljudskog dostojanstva, a posebno je to izraženo kada je reč o pripadnicima Vojske Republike Srpske", poručuju iz BORS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: