Problemi za učenike u Paraćinu

Iako posledice poplava nisu sanirane, nova školska godina je počela i za oko 1400 učenika srednje Tehnološke i Ekonomsko-trgovinske škole u Paraćinu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

16:23

Default images

Zaposleni kažu da su se trudili da prostor u kome se održava nastava bude pre svega bezbedan za decu i nadaju se da će radovi početi uskoro.

Kabineti koji su žila kucavica ove srednje škole su uništeni, u školi očekuju da će radovi na sanaciji početi iduće nedelje, a praktična nastava biće organizovana van škole.

“Što se tiče pekara, biće raspoređeni po pekarama u gradu, mesari po mesarama. Što se tiče obrazovnog profila frizere, pedikir i manikir, učenici će biti raspoređeni kod naših kolega koji imaju frizerske salone i salone lepote. Sreća je da su nam laboratorije ostale netaknute, pa će veliki deo učenika praktičnu nastavu odrađivati u njima“, rekao je Dejan Nešić, direktor Tehnološke škole.

Ekonomsko-trgovinska škola takođe ima problema s prostorom, jedno krilo je zatvoreno zbog sleganja tla, a učenici su raspoređeni u okolne srednje škole, od kojih ih deli sportsko igralište.

"Dodata je dinamika jer je sve ovo neka vrsta privremenog rasporeda i kolege će malo više šetati između učionica, ali deca imaju svoj stalan raspored i apsolutno je sve organizovano za rad“, navela je Dušica Ljubenović, v.d. direktora Ekonomsko-trgovinske škole.

Jedna od lokacija na kojoj će do daljeg učiti đaci Ekonomske škole je i Mašinsko-elektrotehnička, u kojoj su na vreme završeni radovi na sanaciji posledica poplava. Kažu da uz dobru organizaciju ima mesta za sve. Ipak, kotlarnica koja greje sve srednje škole u Paraćinu i dalje je van funkcije.

"Ono što je poslednja informacija jeste da je tender za tu opremu spreman, da će biti pušten narednih dana i pošto ima mesec i po do grejne sezone, zaista ima dovoljno vremena da se sve to uradi i da grejna sezona počne za sve srednjoškolce u Paraćinu“, ističe Aleksandra Đorđević, direktorka Mašinsko-elektrotehničke škole.

Na pitanje da li je obnova mogla brže da se obavi, rukovodioci škola kažu da su morali da poštuju procedure. Ministarstvo prosvete sanaciju škola i kotlarnice u Paraćinu poverilo je Kancelariji Ujedninjenih nacija za projektne usluge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: