Gornji Milanovac: Biće grejanja

Direktor JKP "Gornji Milanovac" Rajko Nešković negirao je navode da će Gornjomilanovčani koji su na sistemu daljinskog grejanja ostati bez njega.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

16:06

Default images

"Sistem jeste dotrajao, s obzirom da je star preko 30 godina, i neophodna su velika sredstva za ulaganje. Za 55 hiljada metara kvadratnih koliko pokriva naša mreža potroši se 1150 tona mazuta, dok drugi gradovi koji imaju istu grejnu površinu potroše 650 tona", naveo je on danas u izjavi Tanjugu.

Prema njegovim rečima, namera je da se do početka sezone promene kotlovi i 850 metara mreže, međutim, ako bi se ispoštovala procedura vezano za javne nabavke ušlo bi se u grejnu sezonu.

Nešković je precizirao da je grejanje u ovom gradu jedno od najskupljih, odnosno 105 dinara po metru kvadratnom bez PDV-a, ali , prema njegovoj oceni, zbog starog i dotrajalog sistema, neopravdano se rasipa velika količina toplotne energije.

"Na današnji dan potražujemo za usluge grejanja 35 miliona dinara od toga su korisnici za 22,5 miliona utuženi, dugovi ne zastarevaju, a za 2,25 miliona imamo sklopljene sporazume o plaćanju", rekao je on, dodajući da su redovna potraživana 10 miliona dinara.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković kaže da će žitelji ovog grada sigurno imati grejanje ove zime.

"Završetkom prethodne grejne sezone dogovor je bio da se u narednu uđe promenom energenta, odnosno sa mazuta na gas, međutim, to nije blagovremeno urađeno, a svi korisnici plaćaju grejanje cele godine", naveo je on u izjavi Tanjugu dodajući da je opštinsko veće formiralo stručnu komisiju čiji je zadatak da nađe najpovoljnije rešenje do početka grejne sezone.

Mirković navodi da je komisija procenila da nedostaje 35 miliona za remont kotlova i pripreme, a istovremeno JKP nije naplatilo isto toliki iznos koji građani duguju.

"Predložili smo da JKP "Gornji Milanovac" uzme kredit za koji će opština dati garancije kako bi se remontovali kotlovi i izvršile pripreme za grejnu sezonu, pa 1200 korisnika neće ostati bez grejanja", zaključio je prvi čovek opštine Gornji Milanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: