Peking: U školi ubijene tri osobe

Muškarac sa nožem upao je u osnovnu školu u gradu Šijan u centralnom delu Kine i napao 8 učenika i jednog profesora. Preminulo troje, dok je šestoro povređeno.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.09.2014.

08:52

Default images

Muškarac po imenu Čen potom je izvršio samoubistvo tako što je skočio sa zgrade, javila je kineska novinska agencija Sinhua, a preneo je AFP.

On je izvršio napad jer nije mogao da upiše svoje dete u školu, navela je lokalna šijanska televizija na svom profilu na Sina Veibou, kineskoj verziji Tvitera, ne navodeći detalje.

Lokalnja policija za sada nije saopštila informacije o napadu.

U Kini je tokom poslednjih godina izvršeno više napada na decu, a tokom 2010. čak pet napada u kojima je poginulo 15, a povređeno više od 80 dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: