AMSS: Vozači, oprez - đaci na putu

Auto moto savez Srbije (AMSS) pozvao je danas vozače da voze opreznije zbog početka nove školske godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

07:46

Default images

Mnogi mališani prvi put će postati samostalni učesnici u saobraćaju, pa AMS S u saopštenju apeluje na vozače da voze sporije i budu krajnje pažljivi i strpljivi u zonama škola, kako bi najmladji učesnici u saobraćaju bezbedno stigli do svog odredišta.

AMSS podseća da je neophodno da se deca uzrasta do tri godine prevoze u specijalnim dečjim sedištima, prilagodjena uzrastu deteta, montirana i pričvršćena u vozilu po proizvodjačkim uputstvima.

Iako je to po zakonu o bezbednosti u saobraćaju obavezno, mnogi roditelji to izbegavaju, ne razmišljajući da tako direktno ugrožavaju bezbednost dece u saobraćaju.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila, kako na ulazu, tako i na izlazu iz Srbije, su oko 30 minuta.

Van gradskih sredina saobraćaj je umerenog intenziteta
na važnijim i frekventnijim putnim pravcima.

Posle podne i u večernjim časovima, prema prognozi meteorologa, mogući su kiša i lokalni pljuskovi, pa se vozačima savetuje da brzinu vozila prilagode uslovima na putu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: