"Sumnjivi slučajevi u rukama MUP-a"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio da je prosledio nadležnima nepravilnosti na koje je naišao i da su sumnjivi slučajevi i poslovanja sada u rukama MUP-a

Izvor: Danas

Nedelja, 31.08.2014.

23:03

Default images

"To su nepravilnosti u vezi sa dozvolama za droge. Policija istražuje da li su psihoaktivne supstance, poput dijazepama, uvožene i izvožene bez traženja dozvole", rekao je Lončar za list Danas.

On je dodao da postoje problemi i u renoviranju kliničkih centara gde je "toliko novca potrošeno, a oni još uvek nisu u potpunosti renovirani i rekonstruisani".

Lončar je najavio a bi Klinički centar u Nišu za sedam-osam meseci trebalo da bude gotov, kao i da bi za novosadski KC uskoro trebalo da se raspiše tender.

"Pored sedam postojećih rešenja za kragujevački KC, morali smo da se vratimo na početak i napravimo novo rešenje. Njegovo renoviranje će trajati nešto duže. Ti centri moraju da se osposobe zbog pacijenata, iako je istraga o onome što je dosad učinjeno u toku", rekao je ministar.

Govoreći o "slučaju Ognjanović", Lončar je naveo da ministarstvo ineresuje po čijem nalogu, odnosno ko je dao dozvolu da se napravi tajni ugovor izmedju Ognjanovića i Instituta za zaštitu majke i deteta i dodao da će za desetak dana i policija i Ministarstvo zdravlja izaći sa rezultataim istrage.

Kad je reč o Torlaku, ministar je istakao da ima zainteresovanih za njegovu kupovinu, ali da to nisu adekvatne, ozbiljne ponude.

"Takodje, mišljenja smo da Torlak treba da dobije strateškog partnera i da uz malo finansijske pomoći i bolju organizaciju može ponovo da postane jaka i ozbiljna kompanija. Dakle, ideja je da dobije strateškog partnera, a da većinski udeo u kompaniji zadrži država Srbija. Nisu tačne priče da se Torlak uništava da bi ga neko kupio", rekao je Lončar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: