Pomoć Senegalu u suzbijanju ebole

Borba protiv ebole u Senegalu je u vrhu svih hitnih prioriteta, saopštila SZO, dok senegalske vlasti prate svakoga ko je došao u kontakt sa studentom iz Gvineje

Izvor: B92

Nedelja, 31.08.2014.

20:31

Default images

Senegalu je hitno potrebna podrška i pomoć, uključujući i dostavu sredstava za higijenu, kao i opremu za zdravstvene radnike, navodi u saopštenju SZO.

Vlasti Senegala potvrdile su da je kod 21-godišnjeg studenta potvrdjeno prisustvo ebole, čime je ova zemlja postala peta u Zapadnoj Africi u kojoj je dijagnostifikovan ovaj virus, od kojeg je do sada umrlo najmanje 1.500 ljudi.

Student je primljen u bolnicu u Dakaru 26. avgusta, ali nije rekao osoblju da je bio u kontaktu sa žrtvama ebole, preneo je AP.

Sledećeg dana, tim epidemiologa iz susedne Gvineje, obavestio je senegalske vlasti da je izgubio trag osobi koju je pratio poslednje tri sedmice, najverovatnije zaražene ebolom i da je moguće da se ona nalazi u Senegalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: