"Kodeks oruđe za ućutkivanje"

DS strahuje da će kodeks ponašanja poslanika biti instrument za ućutkivanje opozicije, izjavio je šef poslaničke grupe te stranke Borislav Stefanović.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 31.08.2014.

15:59

Default images

Stefanović je novinarima u parlamentu izjavio da je, prema informacijama kojima raspolaže ta stranka, predlog kodeksa koncipiran tako da njegova posledica neće biti da se skupština dodatno upristoji, te da se poslanici ponašaju po pravilima lepog ponašanja i civilizovanog odnosa prema instituciji, već će njegova namena biti gušenje slobode reči i kritike.

Prema njegovim rečima, u kodeksu će biti sadržana pravila opšteg karaktera, što će u praksi dovesti do toga da vladajuća većina svaku kritiku koju iznosi opozicija može da protumači kao uvredu.

"Stepen rezistentnosti SNS na kritiku je toliko nisko postavljen da se bojim da je ovo samo oruđe za ućutkivanje ionako malobrojne opozicije u Srbiji", kazao je Stefanović.

Jedini način da kodeks ponašanja poslanika bude svrsishodan i dobije opštu podršku, prema Stefanovićevim rečima, jeste da sadrži spisak nedozvoljenih, neprihvatljivih, bahatih i primitivnih izraza koji ne smeju da se upotrebljavaju u parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: