DPK: Sveobuhvatna koalicija

DPK priprema poziv predstavnicima postizbornog bloka kako bi se obezbedila široka koalicija za konstituisanje institucija Kosova.

Izvor: Beta

Nedelja, 31.08.2014.

14:35

Default images

Kako prenose prištinski mediji, poziv će biti upućen članicama postizborne koalicije Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo.

Partija aktualenog premijera Hašima Tačija se nada da će uspeti da ubedi postizborni blok da formiraju sveobuhvatnu koaliciju koja bi rukovodila Kosovo u naredne četiri godine.

Izvori dnevnika Tribuna iz DPK su kazali da će tokom naredne nedelje iz te stranke na adresu članica postizbornog bloka biti poslati pozivi za konsultacije, jer je, kako smatraju, situacija promenjena nakon odluke Ustavnog suda Kosova oko načina izbora predsednika Skupštine Kosova.

Prema istom izvoru, DPK će izaći sa konkretnim planom za prevazilaženje političke krize u koju je ušlo Kosovo odbijanjem članica postizbornog bloka da budu deo vladajuće koalicije u kojoj bi bila i DPK.

DPK još nije odlučila hoće li poziv za konsultacije dostaviti i pokretu Samoopredeljenje koji je najavio da će organizovati proteste kako bi se DPK zbacila sa vlasti.

Istovremeno, lideri postizbornog bloka su i prethodnih dana ponavljali da neće prihvatiti koaliciju sa DPK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: