"Koncentraciona vlada tokom jeseni"

Član predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković očekuje da će tokom jeseni biti formirana koncentraciona vlada u Vojvodini kao prelazno rešenje.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.08.2014.

13:05

Default images

Predsednica Narodne skupštine Srbije poručila je da su građanima Vojvodine potrebne reforme koje su započete na republičkom nivou.

Gojković je navela da se još uvek ne zna ko će ući u koncentracionu vladu u Vojvodini, ali da se o tome razgovori vode.

Ona je istakla da je SNS otvorila vrata svim strankama, pa i onima koje sada vode Vojvodinu, pre svega DS.

Prema njenim rečima, bolje rešenje je bilo ispitati volju građana na izborima, ali pošto nije bilo razumevenja među ostalim strankama za to, onda je izabrano drugo rešenje - koncentraciona vlada koja bi imala tačno omeđene zadatke i period kada to sve treba da se ispuni, da bi potom izašli na izbore.

Na pitanje kada se mogu očekivati izbori u Vojvodini, ona je rekla da je to moguće za godinu dana i da smatra da su građani u ovom trenutku zasićeni izborima, te da je najpre potrebno konsolidovati finansijske probleme u Vojvodini, posvetiti se privredi i usaglasiti postojeće akte sa novim Statutom AP Vojvodine.

Gojkovićeva je izrazila očekivanje da će polovinom ili krajem septembra vlada uputiti parlamentu predlog rebalansa budžeta iz koga će se videti koliko ima novca i na šta će biti usmeren.

Ona je navela da je završena rasparava o zakonima koji omogućavaju notarima da počnu da rade od 1. septembra, a da je na redu zakon iz oblasti zdravstvene zaštite koji se odnosi na usavršvanje lekara.

Takodje, kako je istakla, sledeće nedelje bi trebalo da počne rasprava o zakonu o visokom obrazovanju, a u septembru se očekuju i zakoni koji se bave položajem državnih službenika i plata u javnom sektoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: