U Bajinoj Bašti gradi se 18 kuća

U Bajinoj Bašti u toku je izgradnja 18, a svih 30 kuća koje su porušene u majskim poplavama i klizištima biće sagrađeno do polovine oktobra.

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

21:15

Default images

Ovo je izjavio večeras predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović posle sastanka predsednika opština Zlatiborskog okruga sa ministarkom Kori Udovički u Užicu.

Kuće koje se trenutno grade su dar fondacije Dragice Nikolić i "Pazova za najugroženije".Od prve Fondacije smo dobili 7 a od Pazove 11 kuća,od kojih je polovina montažnih.Zadovoljni smo intenzitetom radova”,kaže Filipović.

U Bajinoj Bašti je, po njegovim rečima, od 105 rešenja do sada izdato 93.

U ovoj opštini u narednom periodu očekuju od vlade finansijska sredstva za izvedene radove na sanaciji infrastrukture.

“Do sada smo mi sami radili sanaciju, jer smo morali da meštanima omogućimo da oberu malinu i obave sve druge potrebne poljoprivredne radove. Putevi Srbije su radili na državnim putevima, jer im još nisu odobrena sredstva da počnu sanaciju lokalnih. Očekujemo da za nekoliko dana i Srbija Vode krenu sa radovima u opštini Bajina Bašta”,ističe Filipović.

Procenjena šteta od poplava i klizišta u ovoj opštini je 7 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: