Japanac ponovo uhapšen zbog iznude

Treći osnovni sud odredio je pritvor Vladimiru Jovanoviću zvanom Vlada Japanac, kao i još dvojici osumnjičenih da su počinili više krivičnih dela.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

15:39

Default images

Njima se na teret stavlja iznuda, protivpravno lišenje slobode, ugrožavanje sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.

Sudija za prethodni postupak je 27. avgusta doneo rešenja o odredjivanju pritvora protiv osumnjičenog Vladimira Jovanovića, kao i protiv osumnjičnih Aleksandra G. i Nenada M, rekao je portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu Igor Veličković Tanjugu.

On je precizirao da je osumnjičenima Jovanoviću i Aleksandru G. pritvor odredjen zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke i zbog postojanja osobitih okolnosti da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo.

Osumnjičenom Nenadu M. pritvor je odredjen zbog postojanja opasnosti da će uticati na svedoke, dodao je Veličković.

Jovanović je inače zbog istog krivičnog dela - iznude već izdržao dve godine u zatvoru, jer je bio osudjen zbog iznude 50.000 evra od vlasnika „Maksis taksija“ Nenada Mikića u aprilu 2005. godine.

Bio je u bekstvu, ali je uhapšen u Španiji i krajem 2010. izručen Beogradu.

U medijima i na sudenjima pred Specijalnim sudom pominjan je kao blizak "surčinskom" i "zemunskom" kriminalnom klanu.

Jovanović je ranije hapšen i zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, ali pošto za to nije bilo dokaza, posle šest meseci provedenih u pritvoru, pušten je na slobodu. Kasnije je tužio državu i dobio odštetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: