Rusi ušli u vazdušni prostor Finske

Finsko ministarstvo odbrane sumnja na to da je ruski vojni avion ponovo ušao u vazdušni prostor Finske, što je treći takav incident u poslednjih šest dana.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.08.2014.

16:18

Default images

Veruje se da je ruski transportni avion AN-72 ušao u finski vazdušni prostor nad Finskim zalivom, naveo je portparol ministarstva Maks Arhipainen u izjavi za agenciju AP.

Finska granična straža istražuje sumnjiv upad u vazdušni prostor koji je "trajao nekoliko minuta", ali je Arhipainen odbio da navede da li su finski vojni avioni presreli sumnjivi avion.

Finska je prijavila sličan incident s ruskim avionima u subotu i ponedeljak, a Finska granična straža je navela da je prvi slučaj bio manevar da se izbegne grmljavina, dok se drugi slučaj ispituje.

Arhipainen je rekao da "obično" ima četiri do šest sličnih incidenata godišnje kada avioni drugih zemalja, bez dozvole, ulaze u vazdušni prostor Finske, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: