Ranjeni žandarm preminuo na VMA

Pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo je jutros na VMA nakon što je hicem pogođen u glavu tokom okršaja u blizini prelaza Merdare na severu KiM.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

08:21

Default images

MUP je saopštio da je na Žandarmeriju rano jutros kod sela Orlovac pucalo više osoba albanske nacionalnosti, od kojih je jedna ubijena u razmeni vatre.

U taj deo Kopnene zone biće poslate snažne policijske snage, sa zadatkom da zaštite živote pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese naše zemlje, naredio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Ministar je, kako se navodi u saopštenju policije, ocenio da je žandarm Stevan Sinđelić ubijen u terorističkom napadu.

"Republika Srbija neće tolerisati terorističke napade na svojoj teritoriji i policija će najoštrije odgovoriti na svaki napad. Zahtevaćemo da se počinioci terorističkog akta pronađu i najoštrije kazne", naveo je Stefanović.

Ministar je izrazio saučešće porodici Stevana Sinđelića.

Žandarmi, među kojima je bio i Sinđelić, obezbeđivali su mesto uviđaja posle jučerašnjeg incidenta i sukoba sa šumokradicama, kada su oko tri časa jutros nepoznate osobe na njih otvorile vatru.

Veruje se da su u pitanju šumokradice koje su se vratile na mesto na kome je i juče bilo razmene vatre, u kojoj je jedan Albanac bio ranjen u nogu.

"Za oružani napad na pripadnike Žandarmerije sumnjiče se osobe koje su juče bespravno sekle šumu, a koje su se jutros vratile na isto mesto kako bi uzele oružje, tehniku i predmete koje su za sobom ostavile nakon jučerašnjeg incidenta", navodi MUP.

Pripadnik Žandarmerije Steva Sinđelić prebačen je policijskim helikopterom na VMA u Beogradu, ali lekari nisu uspeli da mu spasu život.

Nov incident na području Kuršumlije dogodio se za manje od 24 sata. Juče je prilikom obilaska terena patrola policije iz Kuršumlije zatekla više osoba albanske nacionalnosti koje su sekle šumu u rejonu sela Orlovac.

Portparolka prokupačke bolnice Marija Despotović rekla je prethodno za agenciju Beta da je žandarm S. S. (30) ranjen jutros oko tri sata, a oko sedam je donet u bolnicu.

"On ima ustrelnu ranu glave. Odmah je obavljena reanimacija, a potom je u veoma teškom stanju helikopterom prevezen u Beograd", rekla je jutros Marija Despotović.

Podsetimo, takođe u regionu Kuršumlije, policija je juče po podne pronašla šumokradice s Kosova i Metohije.Grupa žitelja KiM albanske nacionalnosti uhvaćena je u blizini Kuršumlije u krađi šume, a u razmeni vatre s policijom ranjen je jedan od šumokradica.

MUP je sinoć saopštio da je u razmeni vatre policije i većeg broja osoba albanske nacionalnosti koje su zatečene da seku šumu u rejonu sela Orlovac u opštini Kuršumlija povređen jedan Albanac.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je osudio oružani napad na policajce, kao i uništavanje imovine Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.

Nezavisni sindikat najoštrije osudio ubistvo žandarma

Nezavisni sindikat policije (NSP) najoštije je osudio ubistvo pripadnika Žandarmerije iz kraljevačkog odreda Stevana Sinđelića (30), koje se dogodilo noćas u blizini Merdara.

Oružani napad na pripadnike Žandarmerije dogodio se oko tri sata, kada je više nepoznatih osoba, najverovatnije albanske nacionalnosti, pucalo nan pripadnike MUP-a Srbije koji su obezbeđivali mesto uviđaja na kome su juče zatečene šumokradice, navodi se u saopštenju NSP.

Sinđelić je ranjen u glavu, a povredama je podlegao noćas na Vojnomedicinskoj akademiji.

"Porodici pokojnog kolege izražavamo najiskrenije saučešće i nadamo se da će država Srbija uložiti sve napore da u što kraćem roku identifikuje i uhapsi počinice ovog gnusnog zločina", rekao je predsednik NSP Velimir Lukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: