"Potreban napor za vraćanje Krima"

Kako bi se vratio Krim Ukrajini potrebno je strpljenje i mnogo napora, izjavila je danas u Kijevu nemačka kancelarka Angela Merkel.

Izvor: B92

Subota, 23.08.2014.

20:54

Default images

"Često je, kada se rešavaju politička pitanja, potrebno vrlo mnogo strpljenja i napora", rekla je Merkelovan akonferenciji za novinare, a prenosi Ukrinform.

Prema njenim rečima, prisajedinjenje Krima Rusiji izvršeno je uz kršenje teritorijalne celovitosti, navela je ukrajinska državna agencija.

"Ukoliko priznamo takav princip, tada u čitavoj Evropi može tako nešto da se desi. Tada se neće raditi samo o Krimu i Ukrajini, već tada za svaku evropsku zemlju mogu da se osporavaju određene teritorije, određene oblasti, što bi narušilo mirnu koegzistenciju u Evropi", rekla je Merkelova na zajedničkoj pres konferenciji sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

Nemačka kancelarka je, kako prenosi agencija UNN, rekla da je sledeći potez očuvanje Donjecka i Luganska u sastavu Ukrajine.

Porošenko je Merkelovoj zahvalio na toj poziciji, navodi ta agencija.

UNIAN je preneo da je Merkelova na konferenciji za novinare izrazila nadu da će susret Porošenka sa liderima Evroazijske trojke (Rusija, Belorusija, Kazahstan), uz učešće predstavnika Evropske komisije, 26. avgusta u Minsku, doprineti rešavanju krize na istoku Ukrajine.

Nemačka kancelarka je danas u Kijevu izjavila da ne može da isključi mogućnost da će Rusiji zbog ukrajinske krize biti uvedene nove sankcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

245 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: