Egipat poziva na obnovu pregovora

Egipat namerava da pozove izraelsku i palestinsku delegaciju da se vrate u Kairo da obnove pregovore o dugatrajnom primirju u Gazi, najavio Mahmud Abas.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.08.2014.

15:53

Default images

"Egipat će pozvati delegate da se vrate pregovaračkom stolu da razmotre dugotrajno primirje," rekao je danas palestinski predsednik nakon razgvoora s egipatskim kolegom Abdel Fatahom al - Sisijem.

Egipatsko Ministarstvo spoljnih poslova u medjuvremenu je izdalo saopštenje pozvavši " strane da prihvate prekid vatre neograničenog trajanja i da obnove indirektne pregovore u Kairu."

Prethodna runda doživela je krah u utorak nakon devet dana zatišja i obnovljen je sukob izmedju izraelske vojske i Hamasa, koji je započeo još 8. jula. Od tada je pogidnulo 84 Palestinaca i jedan četvorogodišnji izraelski dečak.

"Čim prekid vatre stupi na snagu dve strane mogu da sednu i diskutuju o svojim zahtevima, " rekao je Abas , dodavši da će palestinska delegacija uključiti Hamas, kao i na prethodnim rundama, preneo je AFP.

Abasov sastanak sa Sisijem usledio je nakon dva sastanka u Kataru u četvrtak i petak s liderom Hamasa Kaledom Mešalom koji živi u izgnanstvu, čija organizacija de fakto vlada pojasom Gaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: