Fond "iznenađen" izveštajem Saveta

Direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović izjavila da je iznenađena sadržajem, argumentima i zaključcima izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije.

Izvor: Politika, Tanjug

Četvrtak, 31.07.2014.

07:24

Default images

Ona je ocenila da je on manjkav, jer ne navodi konkretne nedostatke u radu Fonda.

Savet za borbu protiv korupcije konstatovao je u izveštaju da je Fond za razvoj u mnogim aspektima poslovanja promašio osnovne funkcije i ciljeve deleći kredite pretežno na osnovu političkog uticaja, zbog čega je predložio vladi da raspodela milijarde dinara za saniranje šteta od poplava nikako ne ide preko te institucije.

Reagujući na izveštaj, Backović je u pisanom odgovoru "Politici" navela da su preporuke Saveta u vezi sa neplasiranjem sredstava za pomoć ugroženima od poplava preko Fonda zabrinjavajuće sa stanovišta interesa ugroženih, a potom i sa stanovišta same argumentacije kompletnog izveštaja.

"Savet u svom izveštaju stavlja akcenat na negativan politički uticaj vlade na rad Fonda, posebno u domenu odobravanja kredita, pri čemu kontradiktorno, daje preporuku samoj vladi da ubuduće mora kontrolisati njegov rad", kazala je Backović.

Navodjenje Miroslava Miškovića u izveštaju, kao osobe čije su firme dobijale najviše sredstava je "paušalno i izolovano posmatrano", smatra direktorka Fonda za razvoj.

"Sam podatak da je u periodu od 2007. do 2013. godine Fond plasirao oko 92 milijarde dinara, a da je od toga za desetak apostrofiranih firmi angažovano ukupno četiri, jasno ukazuje da je u kompletnoj analizi izostalo nužno uspostavljanje ekonomskih analiza ukupno i pojedinačno dodeljenih sredstava", navela je Backović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: